Bankszámlaszám: 55400118-11057350-00000000 Adószám:18286162-1-05
(IBAN) HU71 5540 0118 1105 7350 0000 0000

Kékcsillag a Nemzeti Színházban



Egyesületünk bemutatkozhatott a „Mindenkinek Becsengettek!” Program gáláján
 a Nemzeti Színházban


A „Mindenkinek Becsengettek!” program célja:
A fogyatékkal élők elfogadásának segítése, társadalmi beilleszkedésük könnyebbé tétele. Egyúttal lehetőség biztosítása a város iskoláinak, óvodáinak tapasztalatszerzésre, módszereik tesztelésére. Valamint lehetőséget adunk többségi iskolákban tanuló gyerekek toleranciaképességének fejlesztésére. 




Gála:
Egyesületünk részéről két terápiás kutya (Luca és Botond) és három terápiás kutyának tanuló kutyus (Füge, Zorka, Zsófi) vett részt Nemzeti Színház színpadán. A kutyusokkal felvezetőik bemutatták, hogy milyen engedelmességi feladatokat tudnak, milyen játékos feladatokra képesek. A színpadi szereplést megelőzően és utána is testközelből ismerkedhetett meg minden érdeklődő gyermek és felnőtt terápiás és terápiás tanuló kutyáinkkal. A gyerekek nagyon élvezték a közös játékokat a kutyákkal. 



 

(További képek és információ: ITT )


A programon való jelenlétünk fényét emelte, hogy a Csillám Világ Body Art Kft jóvoltából a rendezvényen megjelent gyerekeknek kutyás arcfestéssel is tudtunk kedveskedni. A gyerekek többsége azt kérte, hogy kutyusaink pofiját fessük az arcaikra. Így számos Zorka, Zsófi, Botond, Luca és Füge „kutyussal” bővültünk.



Köszönjük a Down Egyesület meghívását, köszönjük a MBCS program szervezőinek és önkénteseinek a baráti fogadtatást és nem utolsó sorban köszönjük a Nemzeti Színház vezetésének és dolgozóinak, hogy lehetővé tették, hogy a NEMZETI SZÍNHÁZBA kutyusainkkal megjelenhettünk, felléphettünk.


Kozup Sándor Kékcsillag SKE, Ózd