Bankszámlaszám: 55400118-11057350-00000000 Adószám:18286162-1-05
(IBAN) HU71 5540 0118 1105 7350 0000 0000

Feltétel nélkül...

 Mert adni, a legnagyobb boldogság...
Egyesületünk a Diósgyőri Lakásotthonban


Sokszor a legszebb ajándék, amit adhatsz, a feltétel nélküli szeretet, figyelem... Ezt az ajándékot adta Egyesületünk a család nélkül nevelkedő gyermekek számára.

Repce "munka" közben

Ők árva gyerekek... a szülő vagy lemondott róluk, vagy nem élnek. Előfordul, hogy a rossz körülmények, családi erőszak miatt emelik ki a gyerekeket a családból. Sok tényezője lehet ennek, de a családból való kiemelés az utolsó.... nagyon erős indok kell hozzá, hiszen a cél az, hogy minden gyermek családban nevelkedjen. 

“Tégy meg minden jót, ami tőled telik,
Amilyen eszközzel csak tudod,
Amilyen módon csak tudod,
Ahol csak tudod,
Akivel csak tudod,
Ameddig csak tudod.”
(John Wesley)

Hatalmas szeretetet kaptunk tőlük, szívszorító volt. Mindent akartak, öleltek, bújtak.... imádták a kutyákat. Nagyon élvezték, hogy együtt játszhatnak a kutyusokkal. A kutyusok pedig figyeltek rájuk... örömöt szerezve, hiszen a figyelem, az odaadás különösen fontos a család nélkül nevelkedő gyermekek számára.

 "Találj egy helyet önmagadban, ahol ott van az öröm, és az öröm legyőzi a fájdalmat." Joseph Campbell
Niki és Repce "munka" közben

Repce szorgosan munkálkodik

"Másokat megajándékozni akkor a legértékesebb, ha azt halkan és önzetlenül tesszük."
Daniel Gottlieb

Repce és Bodza kutyáink


Luca kutyusunk "munka" közben
"Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben."
 Móricz Zsigmond


Alelnökünk így emlékszik a pillanatra:

"Aznap délután csodálatos élményben volt részem. 12 árva gyermeket látogattunk meg Miskolcon a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület három kutyájával. Sanyi, Bianka, Donát és jómagam, Luca, Bodza és Repce kutyák, két autó, amelyből az egyik telis-tele volt pakolva ajándékokkal, amelyet többek között Kozup Szilvia ajánlott föl. Persze ott volt a sok gyümölcs, szaloncukor, amit a II. Kékcsillag Családi Napra eljött családok adományaiból vásároltunk. A gyermekek karácsonyfája alá, rengeteg játékot, ruhát pakolhattunk...
De talán a legnagyobb ajándék az az idő volt, amit ott tölthettünk velük, együtt, a kutyákkal játszva, egy kis figyelmet adva ezeknek a csodálatos gyermekeknek... Ajándék volt ez nekem is, hiszen az a boldogság, amit láttam a legszebb "csomag" amit ezen a karácsonyon a fa alá tettünk. Úgy gondolom, ezen túl minden karácsonykor ellátogatok majd a kutyákkal az árva gyerekekhez, hogy érezzék, sokan gondolnak rájuk... de nem, nem csak karácsonykor fogok menni, mert nem csak ilyenkor fontos, hanem amikor csak lehetőség nyílik rá!
Előttem van, ahogy Sanyit kéri a kislány, hogy sétáljanak még egyszer Lucával, ahogy Bodzának dobja a pici fiú a labdát és toporogva várja a másik, hogy sorra kerüljön, ahogy az idősebb lányka mosolytól ragyogva ül a háttérben az asztalnál, és csillogó szemmel simogatja meg Repcét, amikor a kutyus rátalál a magányosan ücsörgőre... Szép volt, szívhez szóló... Ahogy a végén a szőnyegre ülve, közösen énekeltünk, ahogy a búcsúnál az ölembe kéredzkedve megölelt a kisfiú, és azt kérdezte: "Ugye jössz még?!"... Azt hiszem adni a legnagyobb boldogság..."
                                                                                                                                 Szűcs Niki

A 2012-es évünk legszebb képeiből:


Joggal mondhatjuk, hogy ezek a képek a 2012-es évünk 
legmeghatóbb, legértékesebb pillanatai voltak...